با سلام خدمت زالی های عزیز در سرتاسر میهن عزیز. هدف از ایجاد این وبلاگ معرفی کامل روستای زال به علاقمندان به این روستا می باشد. نظرات و پیشنهادات شما عزیزان در ساخت این وبلاگ به ما کمک خواهد کرد.
از نظر رویش گیاه روستای زال شرایط همگام با آذربایجان را دارد و تقریبا بیشتر نباتاتی که بومی آذربایجان است در این منطقه یافت می شود که وجود مراتع غنی در مناطق کوهستانی که بیشتر به مصرف دام ها می رسد و وجود درختچه هایی مانند بادام چا(بادام وحشی) _ ایت بورنی(رز سفید وحشی) _ امرود جیله(گلابی وحشی) و همچنین رویش انواع گیاهان دارویی و خوردنی که به وفور یافت می شود از آن جمله است.امامتاسفانه با دخالت روز افزون بشر این گونه ها در معرض تهدید جدی هستند.
متاسفانه زال هم مانند سایر روستاهای ایران از پدیده مهاجرت بی نصیب نبوده و جمعیت آن در سالهای اخیر رو به کاهش گذاشته است.طبق سرشماری سال1372 زال دارای 245 خانوار بود که در حال حاضر این تعداد به 137 خانوار تقلیل پیدا کرده است و جمعیت 1000 نفری روستای زال که در سال جاری به453 نفر کاهش یافته است را بیشتر،افراد بالای 50 سال تشکیل می دهد.
آب و هوای این منطقه سرد کوهستانی است که با وزش بادهای مختلف محلی تحت تاثیر قرارمی گیرد.از بادهای مهم و تاثیرگذار این منطقه می توان به باد درّه دیز - آق یِئل - خوی یِئلی وقَرَچی اشاره کرد.بادهای درّه دیز(باتوجه به موقعیت جغرافیایی محل شکل گرفتن این بادها) درزمستان بسیار سرد و در تابستان خنک می وزند و همیشه حامل رطوبت زیادی هستند که پیوسته مورد خوشایند مردم منطقه می باشند.
آق یِئل،گرمترین و خشک ترین باد منطقه است که از جنوب می وزد.معمولا حامل گرد و غبار بودهو زیان هایی به کشاورزی منطقه می رساند که خشکی زودرس محصولات و پاره ای بیماری هااز آن جمله اند.
95% بارشهای منطقه تاثیرپذیر از توده های بارشی است که از غرب وارد می شود.
روستای زال در40 کیلومتری شمال شهرستان مرند واقع در استان آذربایجانشرقی قرار دارد.زال از شمال به کوههای بیزوولی و از شرق به کوههای قره گوز و عریان تپه منتهی می شود.غرب زال به روستای پیراسحق و جنوب آن به دشت خون دمیر و دشت وسیع هولاکو(هلاکو)می پیوندد.از همسایگان زال می توان به روستای قره بلاغ ، عریان تپه و قره گوز در شرق - پیراسحق در غرب و کراب و گلین قیه در جنوب غربی اشاره کرد.